Blogs

Inspiratie

31-08-2021

Hoi blog-vrienden,

Alweer een nieuw blog, maar nog wel op de oude site. Een nieuwe site kost altijd meer tijd dan je denkt. Maar ik had nieuws wat ik graag met jullie wilde delen, dus we gaan het hier maar mee doen.

Inmiddels 9 jaar geleden maakte ik mijn laatste foto. De tijd vliegt zoals we allemaal weten. In die 9 jaar is ontzettend veel gebeurd, uiteraard zijn ook in mijn kennisenkring kinderen geboren. Hoewel zij mij niet kenden toen ik nog fotografeerde (wat ook niet kan, aangezien ze pas 6 jaar zijn), betekenen ze toch veel voor mij. Een voorbeeld, waar ik jullie een tijdje geleden over vertelde: een klein meisje dat mijn boek zit te lezen op de bank. Dit weekend kreeg ik nog een aantal foto’s van een andere kanjer, Sam , ook 6 jaar oud. Hij gaat absoluut in mijn voetstappen treden en is nu al een enorme belofte voor de toekomst. Ik kreeg mijn eerste camera van mijn vader toen ik 12 jaar oud was, maar Sam die steekt mij al de loef af omdat hij nu al zijn eerste foto’s heeft gemaakt. Hij lijkt, even als ik, een autodidact te zijn. Dat houdt in dat je jezelf alles aanleert en zo te zien op de foto’s gaat dat hem zeer goed af. Helaas kan ik niet zeggen dat hij het van mij heeft geleerd, hij heeft mij immers nooit zien fotograferen en ik heb hem daar ook nooit iets over uitgelegd. Hij heeft natuurlijk wel mijn website bekeken, want hij vroeg al aan zijn moeder of hij ook zo’n camouflage-stof op zijn lens moest hebben, net als ome Adri. Daar word ik toch wel heel blij van. Hij leert het niet van mij, maar blijkbaar ben ik toch een inspiratie, dat is ook leuk om te weten. Ik zal een paar voorbeelden laten zien waaruit blijkt dat er een grote toekomst op hem wacht. 

Als er geen leeuwen in de buurt zijn, moet je het maar doen met the next best: een koe. Uiteraard zijn deze groot en kunnen ze ook gevaarlijk zijn, daarom is het een goed teken dat je de fotograaf ruim afstand ziet houden van het dier.

Een fotograaf op de heuvel. Zoals je hier ziet heeft de fotograaf een hoog standpunt gezocht om zijn onderwerp nog beter in beeld te kunnen krijgen. Goed gedaan!

Zoals je hier ziet, heeft de fotograaf een laag standpunt gekozen, heel goed want je moet dieren (in dit geval een grazende koe) altijd op ooghoogte fotograferen.

Een fotograaf in actie met de tele-lens. Je ziet dat hij van nature de camera al met één hand vasthoud en met de andere hand de lens ondersteund. Zo ben je stabieler en voorkom je dat je bewogen foto’s krijgt. Tevens is het goed om te zien dat de fotograaf geen gebruik maakt van een statief. Hierdoor ben je sneller en flexibeler.

De fotograaf houdt, zoals je ziet, van verschillende standpunten. Dit geef zijn hoge mate van creativiteit aan, want hierdoor kun je je van collega-fotograferen onderscheiden, ziet er heel goed uit!

Op de laatste foto zien we dat de fotograaf oog heeft voor zijn apparatuur: altijd de camera-strap om je nek hebben wanneer je loopt, zeker op gladde oppervlakken.

Nou, een heel scala aan foto’s van Sam, 6 jaar oud. Een jonge, veelbelovende fotograaf die je hier aan het werk ziet. Een zeer snelle leerling die het ongetwijfeld heel ver zal schoppen. Wanneer hij later ouder is, zal hij vast de grenzen binnen de fotografie verleggen. Hier kan ik heel blij van worden, zo’n jonge artiest die helemaal in zijn sas is met de camera van zijn vader. Sam, ik vind dat je zelf een camera verdiend en ik kan je ook het adres geven waar je de camouflage-stof voor je lens kan krijgen. 

Groetjes en tot de volgende keer maar weer! Deze keer wél tot op de nieuwe site

Niet te geloven -Deel 4

Hoi vrienden,  Daar zijn we al weer, met een nieuw deel van de nu al veelbesproken hitserie ‘Niet te geloven’. Deel 4 dit maal. Deel 3 heb

Lees verder »

Niet te geloven -Deel 2

21-5-2022 Hallo vrienden,  Wat ik jullie nu ga vertellen is echt niet te geloven. Onze hond Ziggy is de slimste, intelligentste en snelst lerende pup van de klas.

Lees verder »

Goed nieuws

28-01-2022 Beste blog vrienden, Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en ik kan jullie nu al twee leuke dingen vertellen! In de eerste

Lees verder »

De tijd vliegt

13-10-2021 Time flies… En hoe ouder je wordt, hoe meer t waar lijkt te zijn. Terwijl de tijd helemaal niet kan vliegen, nog nooit gezien

Lees verder »

Welkom

14-05-2018 WELKOM Een nieuwe website, het werd tijd. Bloed, zweet en tranen. Even dit, even dat en dan 500 keer. Dat is samen heel veel

Lees verder »

Kunstwerk in huis

11-12-2018 De foto’s op DiBond van mijn webshop kunnen geen betere plek verdienen, dan bij u in uw woonkamer aan de muur. Daarom hebben we

Lees verder »

Super trots op

08-01-2019 Een tijdje terug werd ik benaderd door Henk van Os. Hij is 1 van de eigenaren van Trendies by Me. Hij verkoopt exclusieve dames

Lees verder »

Winterslaap

15-01-2019 Sinds 3 weken mag ik weer voorzichtig in de stoel zitten. Best bijzonder als je vanaf maart in bed gelegen hebt. Het is niet

Lees verder »

Bewuster fotograferen

22-01-2019 De laatste jaren, toen ik nog actief was als fotograaf heb ik geprobeerd bewuster te gaan fotograferen. Een foto is zoveel mooier als je

Lees verder »

Geluk

12-02-2019 Naast veel geduld heb je ook weleens geluk nodig om een leuke foto te kunnen maken. In dit geval zaten we al een tijdje

Lees verder »

Knuffelende olifanten

19-02-2019 Elke foto moet een verhaal vertellen. Leuk is wel dat iedereen zijn eigen verhaal bedenkt. Anne-Xin dacht bijvoorbeeld dat deze olifanten aan het knuffelen

Lees verder »

Zomer nieuws

21-11-2019 Zomer nieuws!Ik wil graag iets met jullie delen!Het gaat over iets wat ik deze zomer heb mogen meemaken!Zoals velen van jullie al weten ben

Lees verder »

Goede voornemens

09-12-2020 Lieve mensen,  Ik moet mij een beetje schamen, 28 november 2018 schreef ik mijn eerste blog met het idee om dit minimaal maandelijks te

Lees verder »

Vacature en 38 postcards

28-01-2021 Corona, eigenlijk ben ik er wel een beetje klaar mee. Je kan de tv niet aanzetten of je wordt er wel mee geconfronteerd.  Zelf heb

Lees verder »

Ideeën

03-03-2021 Dag vrienden en vriendinnen, Helaas kan ik niet zien hoe vaak mijn blog gelezen wordt. Bij mijn vorige blog, genaamd ‘Vacature en 38 postcards’,

Lees verder »

Storm, regen en wind

14-04-2021 Goedemiddag lieve blog-vrienden en vriendinnen,  Zoals jullie weten verkoop ik al enige tijd, tot tevredenheid van velen en ook mijzelf, foto’s op Dibond. Foto’s

Lees verder »

Expositie(tje)

13-05-2021 Het moest even geheim blijven, maar nu kunnen we het eindelijk verklappen: ik heb een nieuwe expositie in Harderwijk. Een expositie bij Fysio Totaal

Lees verder »

Even kwijt

21-07-2021 Dag vrienden Ik heb lang zitten twijfelen, maar ik geloof dat ik dit toch even kwijt wil. Zoals veel van jullie weten, ben ik

Lees verder »

Rollercoaster

11-08-2021 Er kan in één weekje veel gebeuren… Eén van de belangrijkste dingen iedere ochtend is de vraag of de zon schijnt. Gaan we naar

Lees verder »

Inspiratie

31-08-2021 Hoi blog-vrienden, Alweer een nieuw blog, maar nog wel op de oude site. Een nieuwe site kost altijd meer tijd dan je denkt. Maar

Lees verder »

De tijd vliegt

Time flies… En hoe ouder je wordt, hoe meer t waar lijkt te zijn. Terwijl de tijd helemaal niet kan vliegen, nog nooit gezien in

Lees verder »

De tijd vliegt – Deel 2

Beste blogvrienden, De tijd vliegt en in mijn geval nog sneller dan ik denk, hoewel ik best snel kan denken. Maarja, dat is weer wat anders.  Zoals

Lees verder »

Goed nieuws!

Beste blog vrienden, Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en ik kan jullie nu al twee leuke dingen vertellen! In de eerste plaats

Lees verder »