Blogs

Even kwijt

21-07-2021

Dag vrienden

Ik heb lang zitten twijfelen, maar ik geloof dat ik dit toch even kwijt wil. Zoals veel van jullie weten, ben ik Jehovah’s getuige. Ik ben dit al vanaf mijn geboorte, dankzij mijn ouders, en sta hier met hart en ziel achter. Ik geloof het van het begin tot het eind en ben heel blij dat ik daar troost en moed uit kan halen. Bovenal ben ik erg trots dat ik een Jehovah’s getuige mag zijn. Ik heb mij laten dopen toen ik 24 was, een leeftijd waarop ik mij volop bewust was van alles wat het inhoudt en wat je er voor moet doen om een getuige te zijn en te blijven. Het belangrijkste wat wij doen is het gebod van Jezus volgen om mensen te vertellen wat voor moois de toekomst voor ons in petto heeft. Dit, zoals wij noemen ‘goede nieuws’, wordt over heel de wereld verteld. Op dit moment in 240 verschillende landen. Er zijn meer dan 8.5 miljoen Jehovah’s getuigen op de wereld, volgens het meest actuele bericht. Ook volgen 7.7 miljoen mensen een gratis bijbel cursus, die door ons gegeven wordt. Ik vind het leuk om te vermelden dat onze site www.jw.org vertaald is in meer dan 1000 talen. Dit is de meest vertaalde website ter wereld. In gebieden waar mensen een andere taal spreken, openen wij ter plekke een vertaalbureau waar actieve vrijwilligers de site actueel houden. Een gigantisch werk. Ook wordt de site in 3 tijds zones gehost, te weten in Amerika, Japan en Nederland. Als ik in het vliegtuig stap, waar dan ook naartoe, kan ik de plaatselijke gemeente van de Jehovah’s getuige bezoeken en daar wordt exact hetzelfde onderwijs gegeven als in Nederland. Dit is een enorm organisatorische prestatie.

Nu komt de clue van mijn verhaal. Sinds een aantal jaren zijn Jehovah’s getuigen als organisatie verboden in Rusland. Na de val van de muur konden wij ons vrij bewegen in Rusland, maar daar is een eind aan gekomen. We zijn geplaatst op een lijst met terroristische organisaties, zoals bijvoorbeeld IS. Al onze bezittingen, de koninkrijkszalen voor onze samenkomsten zijn geconfiskeerd door de regeringspartijen. Samenkomsten in privé zijn verboden. Onze bijbel is verklaard tot een verboden boek, omdat wij daarin God’s naam gebruiken. Het gevolg is dat we voor het gerecht worden gedaagd, worden beticht voor deelname aan een criminele organisatie en in de meeste gevallen ongeveer 6 tot 7 jaar lang gevangenisstraf krijgen. Het strafkamp is ook mogelijk. Kinderen verdwijnen in die gevallen naar een heropvoedingskamp. Tussen al het geweld van corona, overstromingen, demissionaire regeringen en het verschrikkelijke nieuws van Peter R. De Vries sneeuwt dit een beetje onder. Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte. als organisatie gaan wij wel in verweer, ter plaatse of bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg . Deze week ontving ik dit filmpje (klik hier om het te bekijken) van een nieuws organisatie uit Amerika, genaamd ABC News. Zij hebben een correspondent ter plekke en doen onderzoek naar de getuigen in Rusland. Ik vond dit persoonlijk triest en aangrijpend. Dat is de rede dat ik dit op deze manier even kwijt moet. 

Ik hoop dat jullie kort de tijd willen nemen om het filmpje even aan te klikken en te bekijken. Dankjewel alvast, geniet van het mooie weer!

Groeten, Adri

Niet te geloven -Deel 4

Hoi vrienden,  Daar zijn we al weer, met een nieuw deel van de nu al veelbesproken hitserie ‘Niet te geloven’. Deel 4 dit maal. Deel 3 heb

Lees verder »

Niet te geloven -Deel 2

21-5-2022 Hallo vrienden,  Wat ik jullie nu ga vertellen is echt niet te geloven. Onze hond Ziggy is de slimste, intelligentste en snelst lerende pup van de klas.

Lees verder »

Goed nieuws

28-01-2022 Beste blog vrienden, Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en ik kan jullie nu al twee leuke dingen vertellen! In de eerste

Lees verder »

De tijd vliegt

13-10-2021 Time flies… En hoe ouder je wordt, hoe meer t waar lijkt te zijn. Terwijl de tijd helemaal niet kan vliegen, nog nooit gezien

Lees verder »

Welkom

14-05-2018 WELKOM Een nieuwe website, het werd tijd. Bloed, zweet en tranen. Even dit, even dat en dan 500 keer. Dat is samen heel veel

Lees verder »

Kunstwerk in huis

11-12-2018 De foto’s op DiBond van mijn webshop kunnen geen betere plek verdienen, dan bij u in uw woonkamer aan de muur. Daarom hebben we

Lees verder »

Super trots op

08-01-2019 Een tijdje terug werd ik benaderd door Henk van Os. Hij is 1 van de eigenaren van Trendies by Me. Hij verkoopt exclusieve dames

Lees verder »

Winterslaap

15-01-2019 Sinds 3 weken mag ik weer voorzichtig in de stoel zitten. Best bijzonder als je vanaf maart in bed gelegen hebt. Het is niet

Lees verder »

Bewuster fotograferen

22-01-2019 De laatste jaren, toen ik nog actief was als fotograaf heb ik geprobeerd bewuster te gaan fotograferen. Een foto is zoveel mooier als je

Lees verder »

Geluk

12-02-2019 Naast veel geduld heb je ook weleens geluk nodig om een leuke foto te kunnen maken. In dit geval zaten we al een tijdje

Lees verder »

Knuffelende olifanten

19-02-2019 Elke foto moet een verhaal vertellen. Leuk is wel dat iedereen zijn eigen verhaal bedenkt. Anne-Xin dacht bijvoorbeeld dat deze olifanten aan het knuffelen

Lees verder »

Zomer nieuws

21-11-2019 Zomer nieuws!Ik wil graag iets met jullie delen!Het gaat over iets wat ik deze zomer heb mogen meemaken!Zoals velen van jullie al weten ben

Lees verder »

Goede voornemens

09-12-2020 Lieve mensen,  Ik moet mij een beetje schamen, 28 november 2018 schreef ik mijn eerste blog met het idee om dit minimaal maandelijks te

Lees verder »

Vacature en 38 postcards

28-01-2021 Corona, eigenlijk ben ik er wel een beetje klaar mee. Je kan de tv niet aanzetten of je wordt er wel mee geconfronteerd.  Zelf heb

Lees verder »

Ideeën

03-03-2021 Dag vrienden en vriendinnen, Helaas kan ik niet zien hoe vaak mijn blog gelezen wordt. Bij mijn vorige blog, genaamd ‘Vacature en 38 postcards’,

Lees verder »

Storm, regen en wind

14-04-2021 Goedemiddag lieve blog-vrienden en vriendinnen,  Zoals jullie weten verkoop ik al enige tijd, tot tevredenheid van velen en ook mijzelf, foto’s op Dibond. Foto’s

Lees verder »

Expositie(tje)

13-05-2021 Het moest even geheim blijven, maar nu kunnen we het eindelijk verklappen: ik heb een nieuwe expositie in Harderwijk. Een expositie bij Fysio Totaal

Lees verder »

Even kwijt

21-07-2021 Dag vrienden Ik heb lang zitten twijfelen, maar ik geloof dat ik dit toch even kwijt wil. Zoals veel van jullie weten, ben ik

Lees verder »

Rollercoaster

11-08-2021 Er kan in één weekje veel gebeuren… Eén van de belangrijkste dingen iedere ochtend is de vraag of de zon schijnt. Gaan we naar

Lees verder »

Inspiratie

31-08-2021 Hoi blog-vrienden, Alweer een nieuw blog, maar nog wel op de oude site. Een nieuwe site kost altijd meer tijd dan je denkt. Maar

Lees verder »

De tijd vliegt

Time flies… En hoe ouder je wordt, hoe meer t waar lijkt te zijn. Terwijl de tijd helemaal niet kan vliegen, nog nooit gezien in

Lees verder »

De tijd vliegt – Deel 2

Beste blogvrienden, De tijd vliegt en in mijn geval nog sneller dan ik denk, hoewel ik best snel kan denken. Maarja, dat is weer wat anders.  Zoals

Lees verder »

Goed nieuws!

Beste blog vrienden, Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en ik kan jullie nu al twee leuke dingen vertellen! In de eerste plaats

Lees verder »